2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is 1920x1080 hero

WAAROM LEXUS MEER DAN EEN AUTOFABRIKANT IS

Lexus staat bekend om zijn innovatieve, luxe auto’s waarbij het Japanse Takumi-vakmanschap tot in de kleinste details verwerkt is. Maar weinig mensen weten dat Lexus meer ontwikkelt dan alleen auto’s. Van futuristische hoverboards tot luxe jachten: hoe Lexus van een luxe autofabrikant in een luxe lifestylemerk verandert.

 • De eerste premium crossover met zelfopladende hybride aandrijflijn, een supersportauto met Formule 1-prestaties, het zijn enkele voorbeelden van de creativiteit van Lexus. Die creativiteit beperkt zich niet alleen tot efficiënte aandrijflijnen, maar uit zich ook in vooruitstrevend design zoals de driedimensionale ‘spindle grille’ van de nieuwste Lexus modellen. Maar wat gebeurt er als de verbeelding van Lexus ingenieurs de vrije hand krijgt? Dan ontstaan er bijzondere creaties.

 •     2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is IMG1 680

  SCIENCEFICTION WORDT WERKELIJKHEID

  De blockbuster Back to the Future, een sciencefictionfilm uit 1985, voorspelde dat er in 2015 hoverboards over de straten zouden vliegen. Dankzij Lexus werd die voorspelling werkelijkheid. In samenwerking met wetenschappers van IFW Dresden en Evico Gmbh ontwikkelden ingenieurs van Lexus in 18 maanden tijd een compleet werkend hoverboard. Permanente magneten en vloeistofgekoelde supergeleiders met een temperatuur van -197˚ Celsius zorgen ervoor dat het hoverboard op een speciaal aangelegd skatepark daadwerkelijk kan vliegen. In een korte film is te zien hoe professioneel skateboarder Ross McGouran met het hoverboard over een geparkeerde Lexus GS F springt.

 •     2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is IMG3 680

  EEN HERKENBAAR RUIMTESCHIP

  Bij Lexus is er aan ruimtelijk inzicht geen gebrek. Voor de sciencefictionfilm ‘Valerian and City of a Thousand Planets’ uit 2016 bedachten ingenieurs de Lexus Skyjet. Een futuristisch ruimteschip annex achtervolgingsvoertuig dat een blik op het vervoer van het jaar 2700 biedt. Ondanks de futuristische cockpit en dito vleugels was de Skyjet dankzij de ‘spindle grill’ en vorm van de koplampen nog steeds herkenbaar als Lexus.

 •     2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is IMG4 680

  RUIMTESCHIP MET LEXUS SAFETY SYSTEM+

  In 2019 ging Lexus nog een stap verder met de futuristische QZ 618 Galactic Enforcer. Een ruimteschip dat opnieuw speciaal voor een sciencefictionfilm ontworpen is. Met één druk op de knop verandert een Lexus RC F in deze krachtige IFO (Identified Flying Object). De QZ 618 is uitgerust met diverse bijzondere technologieën zoals een virtuele assistent die zeven miljard intergalactische talen verstaat. Toch waren er ook realistische aspecten. Het ruimteschip is namelijk voorzien van de actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety System +.

 •     2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is IMG5 680

  TER LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT

  Dat ingenieurs geen watervrees hebben bewijzen de Lexus Sport Yacht Concept en LY 650 Luxury Yacht. Lexus President Akio Toyoda raakte enkele jaren geleden onder de indruk van een sportief jacht. Nadat hij voet op het vaste land zette, besloot hij dat een luxe jacht de visie van Lexus perfect representeert. Het resultaat is de Lexus Sport Yacht uit 2017. Een volledig werkend prototype dat uiteindelijk de basis vormt voor de Lexus Luxury Yacht (LY 650). Die werd in september 2019 op Biscayne Bay in Miami gepresenteerd.

 •     2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is IMG6 680

  HOE KOMT EEN LEXUS TOT STAND?

  Het antwoord op die vraag komt terug in de documentaire ‘Takumi’ waarin Lexus tot in detail beschrijft hoe het Takumi-vakmanschap in zijn modellen verwerkt. Het team achter de succesvolle Netflix-serie ‘Chef’s Table’ volgde vier mensen die aan de top van hun vakgebied staan. Daartoe behoren een chef-kok met twee Michelin-sterren, een traditionele papierkunstenaar, een Lexus ingenieur en een timmerman. De documentaire duurt 54 minuten, maar wie echt alles over Takumi wil weten kan ook de niet ingekorte documentaire bekijken: Die duurt maar liefst 60.000 uur.

 •     2019 021 Waarom Lexus meer dan een autofabrikant is IMG7 680

  LEXUS IN DE HOOFDROL

  Een Lexus is voor acteurs vaak hét vervoermiddel, maar in 2018 speelde een Lexus ES zelf de hoofdrol. De film ‘Driven by Intuition’ laat zien hoe ver de creativiteit van kunstmatige intelligentie reikt. Het script kwam namelijk volledig dankzij kunstmatige intelligentie tot stand. De regie was in handen van Kevin MacDonald die onder meer verantwoordelijk is voor ‘The Last King of Scotland’ en ‘Whitney’.

 • LEXUS IS LIFESTYLE

  Deze voorbeelden bewijzen des te meer dat Lexus meer is dan alleen een autofabrikant. Of het nu een vliegend skateboard, futuristisch ruimteschip of uitzinnige documentaire betreft. Lexus is een global luxury lifestyle brand.