Lexus UX 250h ontmoet Lexus RX 400h

LEXUS UX 250h ONTMOET LEXUS RX 400h: DESIGN

In 2005 brengt Lexus de RX 400h op de markt. Een mijlpaal in de historie van Lexus, want de RX 400h is ’s werelds eerste luxe premium SUV met hybride aandrijving. Om deze gebeurtenis onder de aandacht te brengen, zetten we de RX 400h naast de Lexus UX 250h. Een uniek vergelijk dat laat zien hoe Lexus’ hybride technologie, rijeigenschappen en design gegroeid zijn.

 •     2020 037 IMG meer gedurfd design

  MEER GEDURFD DESIGN

  In het eerste deel van de ontmoeting tussen de Lexus RX 400h en de Lexus UX 250h ligt de focus op de hybride technologie van beide auto’s en hoe deze in de loop der tijd gegroeid is. In het tweede deel belichten we de rijeigenschappen van beide SUV's. In dit derde deel richten we ons op het design, zowel van ex- als interieur. En ook hier geldt: er is in de loop er jaren veel veranderd. Zet de Lexus UX 250h naast zijn voorvader en wat direct opvalt zijn het meer gedurfde design en de meer dynamische uitstraling. Scherpe lijnen, Lexus’ kenmerkende ‘spindle grille’ en led-koplampen met opvallende L-vorm trekken de aandacht. De achterlichten zijn dusdanig vormgegeven dat ze luchtturbulentie verminderen. Hierdoor ligt de UX 250h – momenteel het bestverkochte Lexus model in Europa – stabieler in bochten en bij zijwind.

 •     Onmiskenbaar gevoel van verfijning en luxe

  ONMISKENBAAR GEVOEL VAN VERFIJNING EN LUXE

  Wie achter het stuur van de Lexus RX 400h uit dit vergelijk plaatsneemt, ervaart nog altijd het onmiskenbare gevoel van verfijning en luxe. Het leder, het dashboard en de interieurafwerkingen hebben de tand des tijds goed doorstaan en zien er nog fabrieksnieuw uit. Net zo indrukwekkend is de uitrusting. Die is voor zijn tijd bijzonder compleet met onder andere climate control met meerdere zones, een premium audiosysteem van Mark Levinson® met 11 speakers en speciale High Intensity Discharge (HID) koplampen. Stuk voor stuk uitrustingsdetails waar je tegenwoordig nog goed mee voor de dag kunt komen.

 •     2020 037 IMG Supersportauto Lexus LFA

  SUPERSPORTAUTO LEXUS LFA

  “Vanbinnen biedt de Lexus RX 400h zowel ruimte als finesse. Na 15 jaar dagelijks gebruik ziet hij er nog steeds heel fris uit”, vertelt Herwig Daenens, Technical Manager bij Lexus Europa. “Interessant is dat we voor het interieur van de Lexus UX 250h bepaalde designkenmerken van de supersportauto Lexus LFA geleend hebben. Voorbeelden zijn het op de bestuurder gerichte dashboard en het stuurwiel dat op dat van de LFA geïnspireerd is. Je krijgt direct zin om te rijden!”

 •     2020 037 IMG Lexus Safety System

  LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Vooral de innovaties wat betreft in-car communicatie van de Lexus UX 250h vallen op, vernieuwingen die voorheen voorbehouden waren aan veel luxere auto’s. Voorbeelden zijn een 10,3-inch multimedia display met Panoramic View Monitor, een extra grote Head-Up Display en een Premium Surround Sound System van Mark Levinson® met 13 strategisch geplaatste speakers. En terwijl de RX 400h in zijn tijd de eerste SUV is met Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), is de UX 250h uitgerust met het vooruitstrevende Lexus Safety System + dat uit onder meer een Pre-Collision System bestaat, uitgebreid met dag en nacht voetgangersdetectie en fietsdetectie overdag.